06 – 53 35 41 35 info@bouwbedrijftammes.nl

Expertise

Luchtdicht bouwen

Luchtdicht Bouwen voor optimaal comfort en energie-efficiëntie

In de moderne bouwsector is luchtdicht bouwen een essentiële praktijk geworden voor het creëren van energie-efficiënte en comfortabele woningen. Bij Natuurlijk Duurzaam Bouwen zijn we gespecialiseerd in luchtdicht bouwen, waarbij we streven naar hoogwaardige constructies die niet alleen voldoen aan de strengste normen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Wat is Luchtdicht Bouwen?

Luchtdicht bouwen houdt in dat de gebouwschil, bestaande uit muren, vloeren, daken en ramen, zo goed mogelijk wordt afgedicht om ongewenste luchtstromen te voorkomen. Dit draagt bij aan een betere isolatie en voorkomt warmteverlies, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot.

Voordelen van luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen biedt diverse voordelen die van belang zijn voor zowel huiseigenaren als het milieu:

  • Energie-efficiëntie: Door de luchtdichtheid te verbeteren, blijft de warmte beter behouden in de winter en blijft het binnen koeler in de zomer. Hierdoor hoeft er minder energie verbruikt te worden voor verwarming en koeling.
  • Comfort: Een luchtdichte woning zorgt voor een consistent en comfortabel binnenklimaat, vrij van tocht en koude zones. Dit draagt bij aan een hogere levenskwaliteit voor de bewoners.
  • Lagere energiekosten: Door het verminderde energieverbruik voor verwarming en koeling kunnen huiseigenaren aanzienlijk besparen op hun energierekening op de lange termijn.
  • Duurzaamheid: Luchtdicht bouwen vermindert niet alleen de energievraag van een woning, maar verlengt ook de levensduur van het gebouw en vermindert de CO2-uitstoot, wat positief bijdraagt aan het milieu.

Expert in luchtdicht bouwen

Bij Natuurlijk Duurzaam Bouwen hebben we ruime ervaring en expertise in luchtdicht bouwen. Ons team van bouwspecialisten en architecten werkt nauw samen met u om een woning te ontwerpen en bouwen die voldoet aan de hoogste normen van energie-efficiëntie en comfort.

Blowerdoortest: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Een blowerdoortest is een gestandaardiseerde methode om de luchtdichtheid van een gebouw te meten. Tijdens de test wordt een krachtige ventilator in een deuropening geplaatst om lucht uit het gebouw te blazen of erin te zuigen, terwijl de drukverschillen worden gemeten. Op basis van deze metingen kan het luchtdichtheidsniveau van de woning worden vastgesteld.

Ook luchtdicht bouwen met Natuurlijk Duurzaam Bouwen?

Bent u geïnteresseerd in het bouwen van een energiezuinige en comfortabele woning door middel van luchtdicht bouwen? Neem vandaag nog contact op met Natuurlijk Duurzaam Bouwen. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw droomwoning met een focus op energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Riekamo log house