Close

Energie Neutraal Bouwen

Afhankelijk van uw wensen en budget kunnen we uw woning van zeer energiezuinig tot energie neutraal of zelfs nul-op-de-meter maken. We gaan samen met u zitten om de mogelijkheden voor uw energiezuinige droomhuis in kaart te brengen.
Duurzaam energiezuinig ontwerp


Een energiezuinige woning begint met een goed ontwerp. Tijdens het ontwerpproces krijgt u advies over energiebeperkende mogelijkheden en toepassing van duurzame materialen.

We proberen primair energie te besparen door natuurlijke verwarming of isolatie – en minder door het toepassen van installaties. Onze basiswoningen hebben een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0,4. Wij hebben ons paal- en balksysteem inmiddels verder door ontwikkeld om nog energiezuiniger te zijn. Door een zeer slimme wandopbouw en toepassing van energie opwekkende installaties, kunnen we een laag-energiewoning met een EPC van 0,2 tot 0 voor u verzorgen, zodat een energieneutraal huis mogelijk is, of zelfs nul-op-de-meter.

Onze ontwerpen voor een energieneutrale woning maken zoveel mogelijk gebruik van passieve zonne-energie door slim gebruik van grote ramen aan de zonzijde van het huis. We oriënteren leefruimten op het zuiden, zodat de meest gebruikte ruimtes optimaal gebruik maken van de warmte en het licht van de zon. Het ontwerp vormt daarmee een belangrijke duurzaamheidsfactor. Dit bespaart energie voor licht en verwarming.

Driedubbel glas zorgt voor maximale isolatie met behoud van lichtinval. We kiezen voor de overige buitenwanden voor een dampopen wandopbouw met warme natuurlijke materialen met hoge isolatiewaarden. De buitenwanden een Rc-waarde van 4,7 tot 5,7. Het dak minimaal Rc 6. Door de toepassing van ecologische materialen voelt de woning dagelijks gezond en behaaglijk aan. We passen grote dakoverstekken toe voor passieve zonnewering en maken de schil van de woning compact, met behoud van het uitzicht. Het leidt samen met energie-efficiënt bouwen en duurzame energieopwekking tot een optimaal resultaat. Uitgebreidere energie opwekkende installaties zorgen voor een laag tot zelfs nul energie verbruikskosten.


Zeer energiezuinig bouwen

Onze manier van bouwen met hout betekent dat het energieverbruik lager is dan dat van een traditionele woning. Het natuurlijk lage energieverbruik is goed voor u, het milieu en uw portemonnee.

Een energiezuinige houten woning vormt een doelstelling die aan de basis staat van al onze ontwerpen. We kiezen daarbij voor een combinatie van hout en bij voorkeur ecologische isolatie. Hout isoleert van nature al 10x beter dan steen. Bovendien geeft ecologische isolatie naast een enorme energiebesparing, ook natuurlijke vochtregulatie en uitstekende geluidsisolatie. Het lagere energieverbruik komt niet alleen door de hoge isolatiewaarde van de schil – dat met Rc-waarden van 5 of 6 hoger is dan de eisen van het bouwbesluit. Hout geeft van nature een comfortabel gevoel, waardoor u automatisch minder stookt in een houten woning.
Installaties en energie neutrale opties

Wij raden aan te starten met een goede ecologische isolatieschil van uw energie neutrale woning. Daarna is toepassing van allerlei energiezuinige technische installaties extra effectief.


Vlas Isolatie 

Vlasisolatie wordt vervaardigd uit het restmateriaal dat ontstaat bij de productie van linnen. Het is een wol dat bestaat uit lichte, stevige vezels, waardoor er een isolatiemateriaal van kan worden geproduceerd dat voor een groot aantal toepassingen kan worden gebruikt. Vlas is een herwinbare grondstof met een korte groeifase die biologisch afbreekbaar is. Doordat er bij de groei nauwelijks kunstmatige meststoffen en bestrijdingsmiddelen noodzakelijk zijn, is vlas erg milieuvriendelijk en kent daarmee een positieve CO2 balans. Vlas kan 20 procent van het eigen gewicht aan vocht opnemen en weer afgeven wat een gunstig effect heeft op het binnenklimaat. Volgens de Nederlandse NIBE classificatie is vlaswol vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt de beste productkeuze.


Aanvullend op de goede isolatie bestaat de basisuitrusting van onze woningen uit een CV installatie met vloerverwarming op de begane grond. Veel woningen voeren we uit met een lucht- of aardwarmtepomp, waardoor geen gas meer nodig is.

Voor de wens van een energieneutrale woning kunnen we uw specifieke energieverbruik en uw warmtebehoefte bepalen middels een EPC berekening. Uw elektrisch verbruik compenseren we door het toepassen van zonnepanelen (PV) of PVT panelen, eventueel ingebed in de dakpannen of dakplaten. We proberen deze zo in het ontwerp van uw woning te plaatsen dat ze zo effectief mogelijk energie opwekken maar dat dit niet ten koste gaat van de uitstraling van de woning.
De installaties kiezen en combineren we zorgvuldig om tot een milieuvriendelijk en zuinig huis met een behaaglijk binnenklimaat te komen. Op verzoek kunnen we ook zaken als infrarood verwarming, elektrische glasverwarming of andere innovatieve energiemaatregelen integreren in uw ontwerp.

Als u juist geen gas wilt passen we een lucht(water) warmtepomp toe, zonnecollectoren, aardwarmtepompen of een pelletkachel of houtvergasser. Het is geheel aan u om aan de hand van uw budget de gewenste energiebesparing tot zelfs nul op de meter te realiseren. Het leidingwerk voor alle installaties (elektrotechnisch en werktuigbouwkundig) zijn eenvoudig in onze voorzetwanden te monteren.

WILT U EEN GEREALISEERD PROJECT BEZOEKEN?

Je kunt er van alles over lezen, maar pas als je een houten woning bezoekt, voel, zie en ervaar je alle voordelen pas echt! Uiteraard kun je in alle rust rond kijken en is er de mogelijkheid om de eigenaar vragen te stellen. Dus vraag nu geheel vrijblijvend en gratis een bezichtiging aan!

Start Now

ONZE WONINGEN

  • All Items
  • Woningen

Log Home 100

Woningen

Log Home 80

Woningen

Log Home 149

Woningen

Log Home 164

Woningen

Log Home 173

Woningen

Log Home 175

Woningen

Log Home 206

Woningen

Logg Home 227

Woningen