Close

Duurzaam Bouwen met Hout

Duurzaam bouwen met hout is onze basis. Onze ontwerpfilosofie draait om comfortabel en energie neutraal wonen, met een focus op duurzaam bouwen. We passen ecologische materialen toe en al onze woningen hebben een premium uitstraling voor de kosten van een normale woning.Ecologische & Duurzame Materialen

Een Natuurlijk Duurzaam Bouwen woning met hout als bouwmateriaal, is ecologisch zeer verantwoord. Ons hout komt voornamelijk uit Finland waar de houtproductie op een zeer duurzame wijze plaatsvindt.

In de 60 tot 80 jaar die bomen nodig hebben om te groeien, neemt het hout CO2 op uit de lucht. Daarmee heeft hout, nog voor dat het huis gebouwd is, al een voorsprong op alternatieve bouwmaterialen. Mocht het huis ooit afgebroken worden, dan kan het zeer duurzaam worden gerecycled. Houten woningen zijn dus nagenoeg niet milieubelastend in productie, gebruik- en afvalfase.
Sterke Nordic Spruce als duurzaam constructiemateriaal

Wij passen vuren hout toe van de Nordic Spruce (sparrenboom). Dit beschikt door zijn hoge vezeldichtheid over een grote sterkte, waardoor het draagvermogen verbazingwekkend is. Doordat we het hout in ons Paal&Balk systeem verlijmen tot zogenoemde gelamineerde balken, heeft het een uitstekende vormstabiliteit en sterkte. Hierdoor zijn onze balken blijvend nauwkeurig passend en trekvrij en vertonen nauwelijks scheuren. Doordat wij enkel bomen gebruiken tussen de 60 en 80 jaar oud is de kwaliteit van het hout hoog en is het hout sterk en vormvast.
Milieubewust bouwen met hout

Natuurlijk Duurzaam Bouwen maakt gebruikt hout van gerenommeerde fabrikanten uit Finland. We gebruiken alleen oude bomen van 60 tot 80 jaar oud, omdat de opname van CO2 in deze periode het hoogst is en de kwaliteit van deze oude bomen veel beter is.


In Finland is de houtwinning een door de overheid gereguleerde zaak van strenge selectie en zorgvuldig beheer. De Finse wetten en het PEFC keurmerk zijn strenger dan onze Nederlandse FSC keurmerken. In een evenwichtig programma van kappen en herbebossing houdt Finland zijn kostbare houtbezit zorgvuldig in balans. Hiermee garanderen we het behoud van het bos voor de volgende generaties. 


Aardbevingen

Onze woningen zijn ook zeer geschikt als u in een aardbeving gevoelig gebied woont. U kunt een dergelijke woning in Groningen bezoeken.


Binnen kijken in een houten woning?

Je kunt er van alles over lezen, maar pas als je een houten woning bezoekt, voel, zie en ervaar je alle voordelen pas echt! Uiteraard kun je in alle rust rond kijken en is er de mogelijkheid om de eigenaar vragen te stellen. Dus vraag nu geheel vrijblijvend en gratis een bezichtiging aan!

Ja, ik wil graag een houten huis bezoeken

ONZE WONINGEN

  • All Items
  • Woningen

Log Home 100

Woningen

Log Home 80

Woningen

Log Home 149

Woningen

Log Home 164

Woningen

Log Home 173

Woningen

Log Home 175

Woningen

Log Home 206

Woningen

Logg Home 227

Woningen